Merhaba,
Doktorların hayatının zor olduğunu herkes bilir. Ancak hiç kimse sizi zorla doktor yapmak için uğraşmaz. Ben kendimi bildim bileli bu mesleği yapmak istedim. Ortaokul sıralarında arkadaşlarımın bana ismimle değil doktor diye hitap ettiklerini hatırlıyorum. Mesleğimi hep sevdim. Doktorlukta ilk senelerim mecburi hizmette Zonguldak’ta geçti. O senelerimi hiç unutamam. Mesleğimi ne kadar zevkle yaptığımı, hastalarımın beni ve arkadaşlarımı nasıl benimsediğini ve yeni arkadaşlar edindiğimi hatırlıyorum. Ben hiçbir zaman hastalarımı sadece hasta olarak görmedim. Onların kaygıları, sevinçleri, sorunları, üzüntüleri ve aileleri beni hep ilgilendirdi. Hastalarım ailem oldu, onlar da beni ailelerinden kabul ettiler. Böyle olmasaydı bu meslek hakikaten zor olurdu.
Neden Kulak Burun Boğaz bölümünü seçtiğimi sorarsanız bunun sebebi amcam Kulak Burun Boğaz Uzmanı merhum Dr. Ayhan Ada’dır. İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne ve hocalarıma çok şey borçluyum. Fakültem, ihtisasım, başasistanlığım, doçentliğim ve profesörlüğüm Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde geçti. Georgia Ear Institute, International Center for Otologic Training (ICOT), Memorial Medical Center, Amerika Birleşik Devletleri’nde temporal kemik ve sinüs cerrahisi eğitimi aldım.
Özellikle Kulak Burun Boğaz’ın hangi alanlarıyla uğraştığıma gelince; Pediatrik KBB, Otoloji, Nöro-otoloji, Rinoloji ve lazer cerrahisi benim daha çok ilgilendiğim alanlar. Baş boyun cerrahisi ve diğer KBB alanları hala merakla takip ettiğim ve uyguladığım konular. Ancak son 10 yıldır yaptığım makaleler, konferanslar ve panellerin çoğunluğu Pediatrik Kulak Burun Boğaz alanında.
1986 yılında başladığım KBB yolculuğunda asistanlığa başlamadan 10 gün önce kendimi Ulusal bir KBB kongresinde görevli buldum. Bu tarihten sonraki tüm kongrelerde hep görevliydim. Özellikle 1993 yılında Türkiye’de düzenlenen ilk KBB dünya kongresi hazırlıkları nedeniyle 2 yıl boyunca yoğun çalışmalarımız kızımın ilk yaşlarını ihmal etmeme sebep oldu. Halen Türk KBB ve BBC vakfı yönetim kurulu üyeliğim, TKBBV Akademi bilimsel kurum üyeliğim ve birçok mesleki dernek üyeliğim birçok Ulusal KBB dergisinde yayın kurulu üyeliğim, hakemlik görevlerim devam ediyor.
Meslek dışı nelerle uğraşıyorum? Zaten fazla vaktim olmuyor. Ancak vakit bulursam felsefe ve hayata insana dair her şey beni ilgilendiriyor. Sporu, özellikle yüzmeyi çok seviyorum. Datça ve Muğla’ya özellikle Datça-Aktur’a hayranım. Annemin ve eşimin bu yöreden olması, küçüklüğümün tatillerinin Ula ve Köyceğiz’de geçmesi benim için şans. Ailem derken içim titriyor. Kızıma (ara sıra kızdırsa da), oğluma ve eşime hayranım. Annem ve abim için ayrı sayfa açmak gerekiyor. İkisi de ayrı bir başarı öyküsü. Rahmetli babam ise hayatın kendisi, neşesi, umursamazlığı ve felsefesiydi.
Saygılarım ve sevgilerimle…
Prof. Dr.Mehmet Ada